Wim Bouwknegt

Ik ben met hart en ziel Neurochirurg. Ik groeide op in de omgeving van Zwolle, waar ik mijn gymnasiumdiploma heeft behaald.

Hierna studeerde ik Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. De opleiding tot Neurochirurg volgde ik bij het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen bij professor Grotenhuis.

Vanwege mijn belangstelling voor de wervelkolomchirurgie heb ik tijdens mijn opleiding gedurende zes maanden gewerkt in Londen bij Spinaal Neurochirurg Adrian Casey om mij verder toe te leggen op de complexe wervelkolomchirurgie. Hier werkte ik in The National Hospital for Neurology and Neurosurgery in Londen, in het Royal National Orthopaedic Hospital in Stanmore en in het Wellington Hospital in Londen.

Na mijn opleiding tot Neurochirurg werkte ik in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, waar ik de laatste zes jaar tot het faillissement van het ziekenhuis afdelingshoofd was van de afdeling Neurochirurgie. In deze periode was ik ook werkzaam in het Antoni Van Leeuwenhoek ziekenhuis en betrokken bij Gamma Knife behandelingen. Tevens was ik werkzaam in het Amstellandziekenhuis.

Na een jaar in het Isala ziekenhuis in Zwolle te hebben gewerkt als waarnemer, ben ik per 1 augustus 2020 fulltime werkzaam als Neurochirurg bij Medische Kliniek Velsen. Ik behandel patiënten met problemen aan de gehele wervelkolom. Ik ben actief lid van Nederlandse vereniging voor Neurochirurgie (NVVN), lid van de European Association of Neurosurgical Societies (EANS) en lid van AO SPINE.