Bernard Hummelink

Ik studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarna was ik in het kader van militaire dienstplicht werkzaam als arts-assistent neurologie in het Militair Hospitaal Dr. A. Mathijsen te Utrecht. Ruim twee jaar werkte ik als arts-assistent neurochirurgie niet in opleiding, eerst in het AMC te Amsterdam en daarna het VUMC te Amsterdam. Mijn opleiding tot neurochirurg startte ik in het Universitätsklinikum te Würzburg en voltooide deze in het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen.

Sinds 2002 tot 2019 heb ik met veel plezier als neurochirurg in het Slotervaart Ziekenhuis en van daaruit ook in diverse ziekenhuizen in de regio gewerkt. In het MC Slotervaart oefende ik de neurochirurgie uit in de volle omvang, dus bijvoorbeeld ook hersenchirurgie. Gedurende deze tijd heb ik samen met collega’s diverse innovaties doorgevoerd, onder andere de minimaal invasieve wervelkolomchirurgie en ook neurostimulatie voor pijn na een rugoperatie die onvoldoende heeft geholpen.

Sinds 2019 ben ik fulltime me verder gaan richten op de chirurgie van de wervelkolom, wat ik in de Medische Kliniek Velsen in de volle breedte kan uitoefenen. Ook het plaatsen van een neurostimulator om chronische pijn te behandelen, behoort tot mijn expertise.