Wat moet u zelf doen met onze rekening?

U krijgt van ons per behandelperiode een rekening met hierop alles wat er bij u aan behandeling is gedaan. Omdat wij geen contact hebben met verzekeraars, vallen al onze tarieven onder de zogeheten passantentarieven. Dit is het bedrag dat op de factuur staat.

Meestal is dit niet het bedrag dat wij uiteindelijk van de verzekeraar als vergoeding krijgen. Dit is meestal een percentage van hun gemiddeld onderhandeld tarief. Klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat dit bedrag een stuk lager is dan ons passantentarief. Voor u als patiënt maakt dit niet uit. Zoals eerder besproken hoeft u bij ons niet extra bij te betalen.

De rekening krijgt u zelf thuis op uw eigen adres. U moet zelf de rekening als declaratie indienen bij uw verzekeraar. Hieronder staat voor veel verzekeraars de link naar hun website met informatie over declareren. Online gaat het snelst maar per post kan ook altijd. Verzekeraars reageren vaak snel op een declaratie en storten het bedrag dat zij vergoeden op uw eigen bankrekening. Dit bedrag moet u naar onze kliniek overmaken.

Declareren bij CZ

Declareren bij Ditzo

Declareren bij IZA

Declareren bij IZZ

Declareren bij Menzis

Declareren bij Univé

Declareren bij VGZ

Declareren bij Zilveren Kruis

Declareren bij Zorg en Zekerheid

In Nederland heeft iedereen een verplicht eigen risico bij elke zorgverzekering. Bij elke behandeling moet u altijd ook uw eigen risico betalen. Lees hierover op:

Wat gebeurt er met uw eigen risico?