Rughernia

Een rughernia kan zeer veel pijnklachten geven. Patiënten kunnen hierdoor soms niet meer hun dagelijkse bezigheden verrichten. Ze zijn minder mobiel en de algehele conditie neemt af. Ook kan er soms uitval van zenuwen optreden door beklemming met verlamming en doofheid als gevolg.

Wij proberen als neurochirurgen in de Medische Kliniek Velsen zo goed mogelijk patiënten met een rughernia te behandelen. Onze wachttijden zijn kort voor beoordeling op onze polikliniek. Iedereen met verdenking op een probleem van de wervelkolom is welkom. Ook het stellen van de juiste diagnose gaat snel. We hebben in onze kliniek 2 MRI scanners en 1 CT scan om snel de oorzaak van de klachten te achterhalen. We zien met regelmaat ook patiënten voor second opinion.

Vaak kunnen we de klachten behandelen zonder operatie. Indien nodig plannen we wel een operatieve behandeling, waar ook weer de wachttijden kort voor zijn. De meeste patiënten met een rughernia behandelen we met een minimaal invasieve operatie, een soort kijkoperatie, waarbij we de hernia verwijderen door een klein buisje met gebruik van een operatiemicroscoop. Patiënten blijven na de operatie vaak 1 nacht slapen op onze verpleegafdeling, een aangename healing omgeving, in onze kliniek.

Kijk op de volgende pagina’s voor meer informatie over een rughernia behandeling bij ons in de Medische Kliniek Velsen.

Wat is een rughernia